پچ پنل یا patch panel چیست ؟

 قطعه ای مستطیل شکل که معمولا دارای ۲۴ و یا ۱۲ پورت است و درون رک قرار می‌گیرد. همچنین تمامی کابل های شبکه از قسمت های مختلف ساختمان در یک نقطه جمع شده و به این قطعه متصل می‌شوند، تا نظم خاصی را در اجرای شبکه ساختمان بوجود آورد.پچ پنل یک قطعه سخت افزاری است که تعدادی پورت برای اتصال کابل‌های LAN یا فیبر نوری، روی آن قرار گرفته‌اند. یک Patch Panel می‌تواند بسیار کوچک (با تنها چند پورت) یا بسیار بزرگ (با تعداد زیادی از پورت‌ها) باشد. این ابزار، می‌تواند دستگاه‌های مختلف IT را به یکدیگر، متصل کند.

مزایای پچ پنل :

  1. می‌توانید به راحتی، دستگاه‌های جدیدی را به شبکه، اضافه کنید.
  2. شلوغی شبکه (کابل‌ها) کمتر شده و همه چیز، منظم‌تر به نظر می‌رسد.
  3. هزینه کابل‌کشی کمتر می‌شود؛ زیرا می‌توانید از کابل‌های کوتاه‌تر استفاده کنید.
  4. تعمیر و نگه‌داری شبکه، آسان‌تر می‌شود.

پچ پنل شبکه نداشته باشیم چه اتفاقی می‌افتد؟

دلیل استفاده از این تجهیزات، نظم بخشیدن به شبکه یک مجموعه است. زمانی که به یک مشکل فیزیکی در سازمان مواجه شوید، پیدا کردن و عیب یابی از روی شبکه ای که پچ پنل ندارد بسیار سخت است. اما با وجود این دستگاه به راحتی می‌توانید تشخیص دهید که کدام کابل ایراد دارد.

انواع پچ پنل :

• بر اساس CAT

• بر اساس تعداد پورت

•  POE Patch Panel

•  Unloaded Patch Panel

• Modular Patch Panel

• Fiber optic Patch Panel

در آخر :

پچ پنل روی رک‌های شبکه (network racks) قرار می‌‎گیرند و تمام کابل‌های شبکه، وارد آن می‌شوند. بدون استفاده از این ابزار، ممکن است برای اتصال یک دستگاه به سرور، مجبور شوید کابل‌های طولانی را از این اتاق به آن اتاق بکشید. این اتفاقا علاوه بر نامرتب بودن، یک عیب بزرگ دیگر هم دارد: کابل LAN ممکن است در این فواصل خم شود و کیفیت اصلی خود را از دست بدهد.