لامپ ال ای دی

LED مخفف کلمات Light emitting diode است که معنای دیود ساطع‌کننده نور را می‌دهد. خاصیتی که LEDها را از سایر نیمه‌هادی‌ها متمایز می‌کند این است که با گذر جریان الکتریکی از آن‌ها مقداری انرژی به صورت نور از آن‌ها ساطع می‌شود.در گذشته تنها به عنوان چراغ های نشانگر در دستگاه های الکترونیکی از این گونه لامپ ها استفاده می شد.


لامپ کم مصرف

در ساختار این محصولات، از مدار راه اندازی و گاز جیوه استفاده شده است. سطح داخلی این لامپ ها با ماده ای به نام فلورسنت پوشیده شده است. در زمان عرضه لامپ‌های کم مصرف، مصرف کم این لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های رشته‌ای بسیار مورد توجه قرار گرفت و این لامپ‌ها به دلیل نداشتن رقیب در بحث مصرف به راحتی جایگزین لامپ‌های پر مصرف رشته‌ای شدند؛ این لامپ‌ها در مقایسه با لامپ‌های رشته‌ای ۷۵٪ انرژی کمتری مصرف می‌کردند.

     کدام لامپ مصرف برق کمتری دارد؟

لامپ‌های ال ای دی  نسبت به لامپ‌های رشته‌ای قدیمی ۷۵٪ انرژی کمتری مصرف می‌کنند، با این تفاوت که لامپ‌های کم مصرف ۸۰٪ انرژی مصرفی خودشان را به شکل حرارت به محیط منتقل می‌کنند که باعث می‌شود لامپ‌های کم مصرف در مقایسه با لامپ‌های ال ای دی، هم داغ‌تر باشند و هم کارایی کمتری داشته باشند. از آن‌جایی که لامپ‌های ال ای دی میزان حرارت بسیار کمی تولید می‌کنند، می‌توان گفت که تمام انرژی مصرف شده تبدیل به نور می‌شود.

 از لحاظ مسائل زیست محیطی

لامپ‌های کم مصرف فلورسنت می‌توانند از لحاظ جسمی به افراد، آسیب زا باشد. اشعه فرابنفش ساطع شده از لامپ‌های فلورسنت می‌تواند باعث تشدید بیماری‌هایی مانند اوتیسم، لوپوس و سرطان پوست شود. لامپ‌های کم مصرف فلورسنت فشرده حاوی جیوه می‌باشند. بنابراین انهدام غیر اصولی آن‌ها و رها کردن یا شکستن آن‌ها در طبیعت منجر به آلوده شدن محیط زیست و ایجاد مشکلاتی برای انسان‌ها و سایر موجودات زنده می‌شود.

این درحالی است که لامپ های ال ای دی فاقد هرگونه جیوه و ماده سمی هستند. در این لامپ ها از هیچ نوع رشته و گازی استفاده نشده است. تمامی مواد سازنده لامپ های LED بدون سرب است. در نتیجه این نوع لامپ ها در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. به همین دلیل نور لامپ های LED، نور سبز نامیده می شود. زیرا هیچ اشعه فرابنفشی را از خود تولید نمی کنند.

مقاومت بالا

دمای محیط یک تفاوت لامپ ال ای دی و لامپ کم مصرف است که ممکن است بر روی عملکرد برخی از لامپ ها تأثیرگذار باشد. لامپ ال ای دی در بازه های دمایی مختلف می تواند به عملکرد صحیح خود ادامه دهد زیرا میزان دما و رطوبت محیط بر روی آن ها تأثیری ندارد. در مقابل لامپ های کم مصرف، در دمای پایین ممکن است به مدت زمان بیشتری جهت روشن شدن نیاز داشته باشند. زیرا گرم شدن جیوه و تحریک آن در دمای پایین به کندی صورت می گیرد.

کدام لامپ‌ها عمر بیشتری دارد

معمولا یک متوسط طول عمر برای لامپ‌ها بیان می‌شود که در شرایط استاندارد اندازه‌گیری شده است. به طور مثال لامپ‌های رشته‌ای متوسط طول عمری برابر ۱۵۰۰ ساعت با قابلیت کلید زنی پایین دارند. (قابلیت کلید زنی یا همان PWM به تعداد دفعات خاموش و روشن شدن یک لامپ گفته می‌شود)

طول عمر لامپ‌های کم مصرف در حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار ساعت است که ۵ تا ۷ برابر لامپ رشته‌ای می‌باشد. اما با توجه به اینکه لامپ‌های ال ای دی در شرایط نرمال با قابلیت کلید زنی بالا در حدود ۶۰ هزار ساعت کارایی دارند بنابراین لامپ کم مصرف در مقایسه با چراغ ال ای دی طول عمر بسیار کمی دارد. در لامپ‌های ال ای دی،  کلیدزنی نامحدود است و تعداد دفعات خاموش یا روشن شدن بر طول عمر آن‌ها تاثیری ندارد در حالی که در لامپ‌های کم مصرف این موضوع اهمیت دارد و با روشن و خاموش کردن لامپ طول عمر را کاهش می‌دهد. طول عمر بالای لامپ‌هایی با فناوری ال ای دی باعث می‌شود تا هزینه‌های جاری و تعمیر و نگهداری سیستم روشنایی به شدت کاهش یابد.